"Opus est divisibus."

Fyrkkaa! - Koodittaren ensimmäinen mobiilisovellus on täällä

23.5.2017 | Panu Saarenoja

Fyrkkaa!


Ensimmäiset askeleet. Ensirakkaus. Se silmät avaava ensimmäinen kerta, kun viet roskat ulos aivan liian vähäisessä vaatetuksessa 20 asteen pakkasessa unohtaen samalla kotiavaimesi eteisen pöydälle.

Ensimmäisillä asioilla on tunnetusti suuri merkitys elämässä. Tästä syystä koemmekin asialliseksi hehkuttaa, että Koodittaren ensimmäinen oma mobiilisovellus Fyrkkaa! on saanut julkaisunsa!

Uuden applikaation keskeisenä tarkoituksena on auttaa käyttäjänsä löytämään tämän lähellä olevat Otto-pankkiautomaatit. Sovellus tekee tämän paikantamalla ensin käyttäjän oman sijainnin ja laskemalla sitten sen perusteella kymmenen lähimmän pankkiautomaatin sijainnin sekä etäisyyden. Varsinainen opastus tapahtuu kätevällä karttakompassilla, joka ei pelkästään vain osoita käyttäjälleen likimääräisen suunnan lähimmille automaateille, vaan tuo hieman jopa myös leikkimielistä henkeä niiden löytämiseen.

Tietonsa Fyrkkaa!-sovellus perustaa Automatia Pankkiautomaatit Oy:n julkisesti jakamaan dataan. Näin ollen sovellus siis myös tietää, mitkä automaatit ovat esimerkiksi TalletusOttoja ja puhetuettuja.

Lataa Fyrkkaa!:

Lataa Lataa

Perusnäkymä,


Keskeinen osa toimintaamme Koodittarella on nojannut alusta asti asiakasprojekteihin. Olemme kuitenkin aina peuhanneet myös omien henkilökohtaisten ohjelmistohankkeiden parissa kehittääksemme itseämme ja tyydyttääksemme omaa uteliaisuuttamme. Yleismääräisesti Fyrkkaa! tarjosikin meille kattavan tutustumismahdollisuuden sekä mobiilisovellusten kehitys- että julkaisuprosesseihin. Samalla se oli myös hyvä tilaisuus työskennellä esimerkiksi GPS-tietojen parissa, mikä varsinkin näin mobiilimaailmassa on toistuvasti uusia mahdollisuuksia tarjoava työkalu.

Jo yksinomaan kokemuksena Fyrkkaa!-sovelluksen luonti on tarjonnut meille runsaasti uusia ideoita tulevaisuuden projektien varalle. Sorvin äärellä kelpaakin näin ollen jatkaa taas uutta intoa puhkuen.