"Opus est divisibus."

2017

15.1.2018 | Panu Saarenoja

2017 oli ensimmäinen täysivoimainen kalenteri- ja tilivuosi Koodittarelle. Firma sai virallisesti syntynsä helmikuun lopulla 2016, mikä tarkoitti, että vielä tammikuussa tehdyn pohjatyön ohella vietimme merkittävän lohkon kyseisestä vuodesta temppuillen uuden yrityksen pyörittämiseen liittyvien kiemuroiden kanssa. Projekteja kyllä piisasi, mutta vääjäämättä ainakin omiin uniini hiipivät tuolloin vielä vahvemmin sellaiset asiat, kuten toimivan kirjanpidon järjestäminen.

Vuoden 2017 käynnistyttyä palaset alkoivat olla hiljalleen kohdillaan. Vielä vuoden vaihtumisen hetkellä meiltä puuttuivat toki omat kotisivut, sillä aivan kaikkea ei tietenkään voitu aina priorisoida asiakasprojektien edelle. Tämäkin kuitenkin korjattiin heti tammikuun ensimmäisellä viikolla ja pystyimme näin viimein lopettamaan vitsailun suutarin kengättömistä lapsista sekä aloittaa vahvemman ulottautumisen kohti ulkomaailmaa.

”Kotisivu”,

Monipuolisuus muodostui lopulta isoksi teemaksi menneen 12 kuukauden osalta. Ensimmäisen vuoden linjalla jatkettiin siinä, että työn alle saatiin muutama uusi verkkosivuprojekti, joista osa toi mukanaan taas myös muutakin kuin vain visuaalisuuteen ja käytettävyyteen liittyvää mietittävää. Oma seikkailunsa tällä saralla oli esimerkiksi Lemonsoft-järjestelmään tutustuminen muuan tilauslomakeprojektiamme varten.

Pelkkien verkkosivujen parissa aika ei kuitenkaan kulunut. Kesällä hivutimme varpaitamme hieman esimerkiksi automaation maailmaan, jonka potentiaali on puhuttanut meitä vielä myös näin talven kylmetessä. Teimme samalla esimerkiksi pientä hajanaista konsultointia, minkä ohella omat ohjelmistokokeilummekin tietenkin jatkuivat. Tästä yhtenä tuloksena syntyi Koodittaren ensimmäinen mobiilisovellus Fyrkkaa! , jolla tarkoituksena oli tutkiskella varsinkin GPS-vetoisten applikaatioiden mahdollisuuksia.

Vuoden 2018 olemme käynnistäneet jo muutaman verkkosivustoprojektin viimeistelyllä ja jatkaneet Koodittaren omien projektien tarkastelua. Kokeiluja on tehty varsinkin erilaisten kehitystyökalujen ja -teknologioiden suhteen. Tällä tarkoituksena on ollut erityisesti vahvistaa valmiuspohjaamme tulevaisuuden haasteiden varalle ja ylipäätänsä selailla läpi tekniikan kehittymisen mahdollisuuksia. Toivottavasti pääsemme tapaamaan tietysti vielä myös runsaasti uusia asiakkaita!


Vuosi 2017 kuvina:

”GameXpo” Messuvierailuja.

”Kotisivumockup”Hyvin suunniteltu ja puoliksi tehty...?

”pizzaa” Kuukauden pizzapäivä.

”Karting” Edustuspuuhissa.

”Fyrkkaa” Fyrkkaa-sovelluksen kovasti mietitty banneri.

Ja näin kyseinen banneri sai siis alkunsa.

Konseptitaidetta.

Pukeutumisetiketin huomioiminen on kansalaisvelvollisuus.